Navigare:

Cartiere

Promo

Obiective turistice

Lista cu obiective turistice din orasul Craiova:

Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova este o institutie de invatamant moderna si are in cadrul ei peste 45.000 de studenti, a fost infiintata in 1947 si cuprinde 17 facultati. Oferta pe care o are aceasta universitate este formata din studii universitare, postuniversitare, doctrate si studii masterale. In anul 2011 este clasificata ca fiind incadrata in categoria universitatilor de educatie si cecetare in domeniul stiintific.

Citeste continuarea..Universitatea din Craiova

Parcul Tineretului din Craiova

Parcul Tineretului din Craiova, fost Lunca Jiului, situat pe Bulevardul Stirbei Voda, este un parc nou, inaugurat in Octombrie 2009. Are o suprafata de 60 de hectare si este amenajata pentru diferite activitati sportive si de recreere. In cadrul acestui parc se pot gasi 4 terenuri green-set, omologate, 40x20 m; 4 terenuri minifotbal cu iarba sintetica, multifunctionale - baschet si volei – 40x20 m; 2 terenuri baschet cu suprafata sintetica; 10 mese tenis din beton; 10 mese sah; pista de role si skate pentru incepatori si avansati; scena de spectacole in aer liber; teren de minigolf - omologat international - 18 piste de beton personalizate cu diverse obstacole; locuri de joaca pentru copii: 1-4 ani, 4-8 ani si 8-12 ani; iar pentru amatorii de jogging - 12 km de alei asfaltate.

Citeste continuarea..Parcul Tineretului din Craiova

Muzeul Olteniei din Craiova

Muzeul Olteniei a fost infiintat in anul 1915 ca muzeu de etnografie si antichitati, iar in 1928 devine muzeul regional al Olteniei. In aceiasi cladire se afla si Sectia de Istorie – Arheologie. Sediul muzeului se afla pe strada Popa Sapca nr. 4 iar constructia este proiectata de catre marele arhitect C. Iotu. Inceperea constructiei a avut loc de abia in anul 1920 de catre firmele de constructii Dalla Barba si Peressutti. Cladirea care adaposteste Muzeul Olteniei mai este cunoscuta si cu numele de Palatul Ramuri si este pozitionata in centrul orasului Craiova si este inconjurata de Palatul Jean Mihail (Muzeul de Arta), Colegiul Carol I, Biserica Sfanta Treime si Palatul Prefecturii Judetului Dolj.

Muzeul Olteniei isi desfasoara activitatea in trei sectii: Sectia de Istorie si Arheologie, Sectia de Etnografie si Sectia de Stiinte ale Naturii.

Citeste continuarea..Muzeul Olteniei din Craiova

Muzeul de Arta din Craiova

Cladirea in care isi are sediul Muzeul de Arta al Craiovei este Palatul Jean Mihail, care este situat in str. Unirii, nr.15. Impresionanta arhitectura a acestui palat construit intre anii 1900-1907 este datorata arhitectului francez Paul Gottereau care a proiectat aceasta cladire. Jean Mihail a fost un mare negustor al Craiovei care a trait la inceputul secolului al XX-lea in renumitul oras al Olteniei.

Citeste continuarea..Muzeul de Arta din Craiova

Fantana muzicala din Craiova

Unul din cele mai importante puncte cu interes turistic, putem zice, este Fantana Muzicala din centrul municipiului Craiova. Primaria orasului a demonstrat inca o data ca ii pasa de frumusetea orasului si a realizat acum cativa ani prima fantana muzicala din Romania. Peste 2000 de craioveni au participat la data de 3 iunie 2007 la inaugurarea centrului orasului, investitie care s-a ridicat la peste 300 de miliarde de lei vechi. Ceremonia de inaugurare a inceput cu intonarea imnului oficial al municipiului, „Alba Craiova“, dupa care IPS Teofan si doi preoti au sfintit investitia municipalitatii din Piata Prefecturii.

Citeste continuarea..Fantana muzicala din Craiova

Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova

Catedrala Mitropolitana “Sfantul Dumitru” din Craiova poarta hramul Sfantului Dumitru, dupa cum ii spune si numele, pe data de 26 Octombrie, care este si ocrotitorul orasului Craiova. Istoria municipiului se imbina cu istoria acestui lacas de cult. Nu se stie exact data in care aceasta catedrala a fost ridicata, unii cred ca dateaza din anul 1185 din perioada fratilor Petru si Asan, altii din 1230 in perioada lui Ioan al Cumanilor si altii cred ca este ctitoria lui Mircea cel Batran. Cert este ca reprezinta cea mai veche si mai frumoasa biserica din Craiova. A fost o perioada in care toata mosia banilor Craiovei a apartinut acestei catedrale care a fost tot timpul ajutata sa razbeasca peste secole de toti voievozii care s-au aflat la conducerea Tarii Romanesti.

Citeste continuarea..Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova

Mitropolia Olteniei

Prima Mitropolie din zona Olteniei dateaza din anul 1370 si purta numele de Mitropolia Severinului. Ea a fost infiintata de catre voievodul Vladislav I (1364-1377). Actuala Mitropolie a Olteniei a fost infiintata in data de 7 Noiembrie 1709 la Craiova dar a fost desfiintata la 20 Aprilie 1945. In data de 24 Mai 1947 Adunarea Deputatilor vota Legea numarul.196 (publicata în Monitorul Oficial P. I-a, numarul 136 din 18 Iunie 1947) prin care se infiinta Arhiepiscopia Craiovei cu jurisdictie teritoriala asupra judetelor Dolj, Gorj si Mehedinti. Sfantul Sinod hotaraste in 1949 ca aceasta arhiepiscopie sa fie ridicata la rangul de mitropolie care va avea numele de Sfanta Mitropolie a Craiovei, Arhiepiscopia Craiovei.

Citeste continuarea..Mitropolia Olteniei

Evenimente Craiova

Niciun eveniment

Ultimele firme inscrise

Parteneri

asiiromani

Suport

icon ghid oras Gaseste ceea ce te intereseaza in Ghidul orasului Craiova.
incepe de aici
icon adauga info Adauga firma, stire, eveniment sau comunicat de presa
formular inscriere
icon contact Contacteaza-ne pentru detalii sau spune-ne parerea ta
pagina de contact

Recomandari

fb
twitter
emag-logo

Sponsori

eloma
liebherr
mirobebe

Facebook